ÓvárBor | Sabar Borház
Italnagyker szenvedéllyel töltve.
Italnagyker Mosonmagyaróváron
62
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-62,theme-stockholm,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Sabar Borház

Vulkanikus borok a Sabar-hegyről. Magas minőségre törekvő hét hektáros pincészet a Badacsonyi Borvidékről. Nemzetközi stílusú, koncentrált, lendületes, moderált alkohol tartalmú borok. A szortiment nagy része fehér fajtaborokból áll, de készítenek rozé és vörösborokat is. Elegáns válogatás boraikhoz prémium hordókat használnak.

Ádám Gábor, tulajdonos

"Olaszrizlingünk mindig lesz, a rajnait is nagyon szeretjük és a szürkebarátot is egyre jobban. Rozét a fogyasztók kedvéért készítünk, Cabernet franc-t pedig az izgalom kedvéért. A kevésbé ismert, kicsit elfeledett és újra felfedezésre váró termőhelyekben rejlő potenciál volt az, ami igazán vonzott és izgatott. És persze egy idilli kép, hogy a pince előtt lévő diófa árnyékában a saját boromat kortyolgatom... Azóta tudom, hogy egy pincészet vezetése, a rengeteg adminisztráció kevésbé idilli, de mégis megéri. Létrehozni valami jót és megosztani másokkal és látni az ő örömüket, ez a munkánk legszebb része, ez ad erőt a folytatáshoz."

Földi Bálint, Borász

"Meggyőződésem, hogy a borász személye meghatároz egy irányt, és fontos, hogy komoly koncepció és megalapozott szakmai tudás álljon mögötte. Szerintem a borkészítés is egyfajta művészet. Ha a borász nem teszi bele a saját személyiségét, akkor a bor sem több, mint arctalan tömegcikk. Ha viszont megérzed benne az egyediséget, amit a termőhely ad, és azt a stílust, amit a készítője teremt, akkor a bor is kinyílik, és beszélni kezd. Így képes a borász kommunikálni a borain keresztül."

Date

2019.05.21.

Category

Badacsony