ÓvárBor | Pastor Pince
Italnagyker szenvedéllyel töltve.
Italnagyker Mosonmagyaróváron
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,theme-stockholm,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Pastor Pince

A Pastor Pince jelenleg három hektár szőlőterületről készíti dűlőszelektált borait. Szőlőterületeik az Előhegyen (Cabernet Sauvignon), a Görögszó dűlőben (Merlot, Cabernet Franc), a Benedek hegytetőn (Cabernet Franc), Leányváron (Olaszrizling) és a Sauli völgyben (Kékfrankos) helyezkednek el. Fiatalos lendülettel, családi összefogással, a megfelelő hozamkorlátozást alkalmazva szeretnék megjeleníteni a Szekszárdi Borvidék sokszínűségét.

Juhász Tibor, tulajdonos-borász

"Londonba vezetett az utam, és néhány kacskaringó után egy borbárba kerültem. Nemzetközi csapatban dolgoztam mint borpincér, és folyamatosan bővítettem a borismeretemet. A különböző nációkhoz tartozó személyzet között a bor és a munka barátságokat szőtt. Kicseréltük az otthoni tapasztalatainkat, és eljutottunk egymás hazájának távoli termőhelyeire. Így kerültem később Ausztráliába, Dél-Amerikába, keresztül-kasul, át a borvidékeken. Bárhol jártam, mindenütt a kézműves családi pincészetek vonzottak, az óriási csúcstechnológiával dolgozó borkombinátok világa messze állt tőlem. Messze a szülőhazától jöttem rá, hogy az a harmónia, amit kint tapasztaltam, Szekszárdon is megtalálható a borban, és vissza kell térnem a gyökereimhez. A tüzes, de mégis letisztult, és őszinte borokat szeretném a fogyasztóhoz eljuttatni."

Date

2019.05.20.

Category

Szekszárd