ÓvárBor | Nagygombos Borászat
Italnagyker szenvedéllyel töltve.
Italnagyker Mosonmagyaróváron
22081
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22081,theme-stockholm,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Nagygombos Borászat

A Nagygombos Borászat a Mátrai borvidéken, Nagygombos település határában található. 90 hektárról a fiatal női borász, Barta Anna készíti a borokat, aki már 2009-ben a francia Fiatal Borászok Európai Versenyén első helyezést ért el.

A borászat kiemelten kezeli a rozékat, egy-egy évjáratban több különböző tétellel is megjelennek a piacon. Az egy tagban fekvő szőlőterületet környezetbarát módon művelik és a borok készítésénél is a minél kevesebb beavatkozásra, a természetességre törekszenek.

Az alap borcsaládba tartozó Nagygombos Játékos Rosé több szőlőfajta erényeit egyesíti, a bor kiegyensúlyozottságában és aromáinak összetettségében szerepet játszik, hogy tudatos házasítási folyamat révén születik meg.

A Nagygombos Mosoly Rosé a kékfrankos fajta elegáns jegyeit hozza, és igazán széles körből lehet hozzá ételt ajánlani.

Az Illatos egy fehér házasítás, a Mátrai borvidék gyümölcsös, könnyed arcát mutatja be a stílus kedvelőinek, csakúgy, mint a hasonló karakterű Könnyed Vörös cuvée.

A prémium borcsaládba, amely Barta Anna nevét viseli, a rozék közül a legkifinomultabb tétel, a Gamay Noir Rosé tartozik, amelynek a gyümölcsaromák mellett megjelenő finom, hordós érlelés ad újabb réteget.

A Három Hordó, ahogy a neve is utal rá, három hordó házasítása. A kékfrankos, a cabernet franc és a zweigelt körülbelül egy évet töltöttek nagy használt hordókban, így nem fedi el semmi a terroirra jellemző gyümölcsös karaktert.

A Magna Mátra Történelmi Egyesület egyik alapító tagjaként a borászat kiemelten kezeli a Kárpát-medencei fajtákat, és Magna borukat a szabályozásának megfelelően hárslevelű, kékfrankos vagy kadarka fajtákból képzelik el, amely mindig a prémium portfólió részét képezi majd. Emellett a Barta Anna által készített, egy- egy kísérleti bor visz izgalmas színt ebbe a borcsaládba.

Date

2020.04.25.

Category

Mátra