ÓvárBor | Lantos Családi Pincészet
Italnagyker szenvedéllyel töltve.
Italnagyker Mosonmagyaróváron
22086
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22086,theme-stockholm,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Lantos Családi Pincészet

A Lantos Családi Pincészetet 2009-ben a soltvadkerti családi birtok alapjain hoztuk létre, ahol mindenki megtalálja a maga feladatát: Szabolcs, Zsuzsanna és a gyerekek: Eszter és Dániel. Hiszünk a borvidék szépségében és az itt maradással tudjuk meghálálni a sok ajándékot, amit a vidéktől és a Jóistentől kaptunk. Ide köt a származás, a család, a gyökerek, na és persze az ősök tisztelete.

Az ősi párhektáros nagyapai birtok mára közel 20 hektáros családi pincészetté nőtte ki magát, melyben az új generáció lendületével mutatjuk meg a borvidék legszebb arcát. A Kunsági termőtalaj csodálatos változatosságát kifejezik elkészített boraink: Közöttük éppúgy megtalálhatók a ropogós és üde reduktív fehérborok és a rozé, melyek itt megtermelve képesek igazán megőrizni hosszan tartó frissességüket és gyümölcsösségüket, ám mindemellett a löszös, agyagos talajon termett szőlőből tüzes és testes vörösborok készülnek.

A reduktív fehérborok mellett a soltvadkerti termőtáj igazi ajándékaként fahordóban érlelt Ezerjót is készítünk, mely megmutatja ennek a fajtának a csodálatos sokszínűségét. Szőlőink telepítésekor figyelembe vettük a változatos talajadottságokat, ezzel is próbálva ideális körülményeket biztosítani a tökéletes alapanyag eléréséhez Széles fajtakínálat jellemzi a borászatot a mintegy 20 hektáros birtokon. A magyar fajták képviselői: Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Kövidinka, Ezerjó, Kékfrankos, Kadarka, mellett a világfajták is megtalálhatóak: Portugieser, Merlot, Cabernet sauvignon és franc.

A változatos talajadottságoknak, valamint borászati felfogásunknak köszönhetően megfelelően ötvözni tudjuk a hagyományokat, valamint a modern technológiát. Így tudunk kínálni fogyasztóink számára friss, reduktív könnyen fehérborokat, gyümölcsös rozét, könnyed vörösborokat, valamint testes, komoly vörösborokat is. Borászatunkban kétféle – Cserszegi fűszeres és rosé alapú – gyöngyöző bor is készül.

Date

2020.04.25.

Category

Kunság