ÓvárBor | Portfolio Categories Szekszárd
Italnagyker szenvedéllyel töltve.
Italnagyker Mosonmagyaróváron
115
archive,tax-portfolio_category,term-szekszard,term-115,theme-stockholm,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Mészáros Pál

A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a Mészáros családban. A Szekszárd belvárosban található több mint 250 éves pince a 2000-es évben került a Mészáros Borház tulajdonába, ezt követően kezdtek bele a régi korok szelleméhez hű felújítási munkálatokba. Mára a borkedvelők egy igazán impozáns pincébe léphetnek be, ahol a főbejárat is eredeti minta alapján készült. A feldolgozás ugyan nem itt történik, de a borház ad helyet a hangulatos borbemutatóknak és rendezvényeknek, ahol a Szekszárdi borvidékre jellemző vörösborok vannak fókuszban, a Mészáros Pál Borházra jellemző, egyedi stílusban. Több mint 120 hektár szőlőültetvényen gazdálkodnak, széles fajtaválasztékkal, több mint 10 féle palackos borral és 3-4 évjárattal tudnak megjelenni a piacon. A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajták népszerűsítését, ezért nyolc hektáron termesztenek Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkeznek.

Pastor Pince

A Pastor Pince jelenleg három hektár szőlőterületről készíti dűlőszelektált borait. Szőlőterületeik az Előhegyen (Cabernet Sauvignon), a Görögszó dűlőben (Merlot, Cabernet Franc), a Benedek hegytetőn (Cabernet Franc), Leányváron (Olaszrizling) és a Sauli völgyben (Kékfrankos) helyezkednek el. Fiatalos lendülettel, családi összefogással, a megfelelő hozamkorlátozást alkalmazva szeretnék megjeleníteni a Szekszárdi Borvidék sokszínűségét.